¿Com pots protegir-te en el vermell? Conceptos bàsics per entendre-ho

Sabem el complex que pot arribar a ser tot el referent als equips informàtics, tot el que implica quant a aplicacions, programari, maquinari, emmagatzematge i altres aspectes tècnics. A això hem d'afegir l'assumpte de la protecció en el vermell, que molt més incomprensible si tenim coneixements nimios o no estem molt familiaritzats amb el tema.

Sense embargo, utilitzant un símil legal, 'ignorantia juris non excusat', o lo que és el mateix, la ignorancia sobre les lleis no nos excusa del seu compliment, com així especifica el Codi Civil. Aplicado a la tecnologia té el mateix resultat, no conèixer les seves profunditats i manejos no ens harà no ser vulnerable a les seves i padecers. Així doncs, està en cada individu el preparar-se i informar-se del millor possible.

En aquest article us agradarem un cable i us ens agradarem els conceptes bàsics per a què llegueu a comprendre tot el que necessites saber sobre protecció en el vermell. Des que és la seguretat de red, tipos de seguretat, com funciona o com darle solució. A partir d'ara podràs enfrontar-te amb el coneixement de causa de qualsevol dany com per exemple els tan presents ciberataques.

La seguridad en la red

El primer pas a donar per saber que és la protecció en vermell és conèixer el seu concepte i quant implica. La seguretat en vermell és el concepte que implica la protecció de dades, aplicacions, dispositius o sistemes que estan connectats a la xarxa d'Internet, i que poden ser objectes d'atacs maliciosos.

Aquests atacs s'atendran contra la integritat, la confidencialitat i la disponibilitat del vostre sistema. La seguretat de vermell treballa en la protecció sobre malwares, tallafocs, detecció d'intrusions o pèrdues de dades.

Les amenaces més comunes que pots trobar

Ara que saps que és la seguretat a Internet i has passat un pas més en protecció a la vermella, has de familiaritzar-te amb els atacs més habituals amb els que pots arribar a creuar.

Phishing

Es tracta d'un atentat contra la seguretat del teu vermell mitjançant l'ocupació del correu electrònic. Els correus electrònics són molt freqüents a la nostra vida empresarial i personal, ens comuniquem comunament amb ells, però ¿sabes els perills als que t'exposen amb ells?

Los hackers informáticos juegan al engaño y es que a través de los correos electrónicos tratan de crear confusión a los destinatarios de éstos, haciéndoles creer que el correo es importante y auténtico, pero lo cierto es que no es más que una trampa. En aquest sentit hem d'estar habilidosos i previs, i és que és una pràctica del més habitual.

Un exemple de phishing que podeu trobar al vostre dia al dia és rebre un correu electrònic del vostre banc o de la vostra companyia energètica. Haciéndose passar per ells et mandaran un missatge en el que et demanaran fer clic en un fitxer que va adjunt. Ojo que obrir-lo descarregaràs el malware al teu equip.

El acceso remoto

Amb l'auge del teletrabajo los accesos remotos se han convertido en una cotidianidad. És molt freqüent que accedim a altres equips de forma remota per poder exercir el nostre treball, i això també ho saben els hackers. Aquests ciberdelincuents utilitzen aquesta necessitat per robar informació i dades confidencials.

Per ser previs serà necessari l'accés al dispositiu amb una contrasenya que no permetrà iniciar la sessió de forma segura. Amb aquest senzill pas confirmem la nostra identitat d'usuari verificant les credencials, contes com el nom d'usuari i la contrasenya.

Els malware

És la base més primitiva dels hackers, fer dany mitjançant virus, gusanos o troyanos. Seguro que alguna vez has oído algun d'aquests termes. Els malware són programari dissenyat per fer un equip, servidor o red.

Aquests virus poden arribar-nos mitjançant publicitat maliciosa que trobarem a la xarxa integrada com a publicitat normal. En el moment que volem en la trampa publicitària el malware s'instal·la al nostre dispositiu.

Redes WIFI

Resulta habitual trobar redes WIFI públicas en hotels, restaurants o centres comercials, però cal saber que son poc fiables per la seva absència casi total de seguretat. Mitjançant els hackers, podreu robar contrasenyes, informació personal o recuperar els vostres moviments en línia.

Com pots protegir-te?

Ja saps lo que és la seguretat en red, les amenaces més corrents amb les que pots creuar i ara et queda saber com protegir-te. Per assegurar la protecció en el vermell bastarà seguir una sèrie de consells com a activar l'autenticació per accedir al vostre equip mitjançant usuari i contrasenya.

A més, podeu aplicar l'autenticació multifactor, és dir proporcionar més informació a més del nom d'usuari i la contrasenya, com per exemple una contrasenya addicional, respondre a alguna pregunta personal o utilitzar la huella dactilar.

Pots protegir-te també instal·lant un tallafoc que permetrà bloquejar el trànsit no desitjat i impedir l'atac d'un programari maliciós, elegint bé el navegador que utilitzaràs o instal·lant un programa de seguretat eficaç.

En Dotgainen som experts en matèria de seguretat, treballant de forma eficient en la protecció dels equips davant amenaces i malware. Si necessites assessorament per a la teva empresa o equip personal, no dudes en contactar amb Dotgainen. Us ajudarem a donar el pas en seguretat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
caCatalà